TAHITÓTFALU JÁTSZÓTEREIÉRT

TEGYÜNK KÖZÖSEN
TAHITÓTFALU JÁTSZÓTEREIÉRT!

A “Tegyünk közösen Tahitótfalu Játszótereiért” elnevezésű projektünk célja, hogy a település meglévő játszótereit szebbé, biztonságosabbá tegyük, az ott található eszközöket fejlesszük, illetve új, az EU-s előírásoknak teljes mértékben megfelelő játszótereket hozzunk létre az Együtt Egymásért Dunakanyar Egyesülettel (EEDE) együttműködve, az Önkormányzat, más civil szervezetek, magánszemélyek és vállalkozások támogatásával.

Az EEDE-vel közös projektünk 2017. nyarán a projekttel megegyező nevű Facebook csoport létrehozásával indult. A csoportot két kisgyermekes édesanya – Szűcs Kata, a Pollack Mihály Általános Iskola testnevelő tanára és Ivanics Tímea alapítottuk, akkor még csak azzal a céllal, hogy láthatóvá váljék, milyen sokan szeretnénk, hogy a mi településünkön is legyenek szép és élhető játszóterek. Tahitótfalu játszóterei egy kivétellel elavultak, balesetveszélyesek, környezetük elhanyagolt, az egészen kicsi kisgyermekek számára egyáltalán nem használhatók, így a legtöbb család a szomszédos településekig, de sokan akár Dunakesziig, vagy Békásmegyerig is elmennek, hogy a gyermekeik megfelelő környezetben és biztonságban játszhassanak. A csoport alapvető célja tehát, hogy ne kelljen utazni, ha a gyermekek játszóterezni szeretnének, hanem itt helyben, a bölcsődés-óvodás társaikkal együtt tudjanak kikapcsolódni és fejleszteni mind a mozgás-, mind pedig a szociális készségeiket.

Rengeteg ötletünk, tervünk van, amit szeretnénk megvalósítani, ám mindehhez jelentős humán- és anyagi forrásokra van szükség. Előbbi szerencsére adott, hiszen a csoport 250 tagja között sokan vagyunk, akik szívesen segítünk és mozdulunk, ha kell. Az anyagi források előteremtésében egyrészt az Önkormányzat, másrészt pedig az EEDE támogat bennünket, hiszen az egyesület égisze alatt tudunk legálisan és mindenki számára megnyugtató módon adományokat fogadni.

Az adományokat egyrészt a tahitótfalui kereskedelmi egységekben kihelyezett, a projekt logójával ellátott gyűjtődobozokba várjuk (a gyűjtődobozokat az Önkormányzat vásárolta számunkra), illetve az EEDE számlaszámára (64700021-16969359 Dunakanyar Takarékszövetkezet), a közlemény rovatban a “Játszótér” szó feltüntetésével.

És hogy pontosan mit is szeretnénk? A 2017. szeptemberében, saját kezdeményezésünkre megtartott Lakossági Fórumon megbeszéltek értelmében az Önkormányzat hamarosan megküldi számunkra azon területek listáját, ahol jelenleg is játszótér található, illetve azokat, melyek játszótér kialakítására alkalmasak. Ezek után minden területre kidolgozunk egy koncepciót, hogy milyen eszközöket, növényzetet, milyen elrendezésben szeretnénk, majd fontossági sorrendet felállítva kezdjük el azokat megvalósítani. Ami bizonyos, hogy az Almásy László utcai játszótérre szeretnénk megfelelő árnyékolást, valamint a bölcsődés korosztály számára készségfejlesztő játszóeszközöket, illetve a tótfalui oldalra egy teljesen új játszóparkot. A tótfalui fejlesztés mellett nem csak az szól, hogy ezen az oldalon gyakorlatilag nincs megfelelően használható és a kicsik számára is biztonságos játszótér, hanem az is, hogy a családok mellett mind az iskolások, mind az óvodások tudnák használni ezeket az eszközöket is.

Persze mi magunk is sokat tudunk tenni a játszótereinkért: 2017 őszén saját erőből, azaz mi, anyukák és apukák ugróiskolát létesítettünk az Almásy játszótéren, valamint önkormányzati támogatással lefestettük a játszótér erősen kopott fa részeit. Ezen kívül kérésünkre az Önkormányzat egy babahintát is vásárolt, hogy végre az egészen picik is tudják élvezni a játszóteret.

Az új hírekről blogunkon és Facebook csoportunkban is folyamatos tájékoztatást nyújtunk, e-mail címünkön bármikor elérhetőek vagyunk (tahitotfalu.jatszoterek@gmail.com) illetve a helyi médiában is beszámolunk majd a terveinkről és elért eredményeinkről. Bízunk abban, hogy az Önkormányzattal és az EEDE-vel közösen sikerre vihetjük a projektünket és a közeli jövőben már helyben játszóterezhetnek a tahitótfalui gyermekek.

Weboldal: http://tahitotfalujatszoterek.hu

Szűcs Kata és Ivanics Tímea

 

Adataink:

info@eede.hu
Adószám: 18730355-1-13

Dunakanyar Takarékszövetkezet: 64700021-16969359


Facebook oldalunk

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar