Köszi, önkéntes!

A Köszi, önkéntes! csoport 2016 őszén alakult Topits Judit kezdeményezésére, aki látván település szemetes utcáit, azt javasolta, hogy aki teheti, „fogadjon örökbe” egy-egy utcát, közterületet, dunai partszakaszt, és ott hetente szedje össze a szemetet. A felhívásra sokan jelentkeztek, jelenleg kb. 70 önkéntes csatlakozott a mozgalomhoz.

A Köszi, önkéntes! csoport tavasszal „Szezonnyitó szemétszüret”-et szervez Pócsmegyer-Surányban, ősszel pedig csatlakozik az országos „Te szedd!” mozgalomhoz. 2017 őszén pl. a Köszi, önkéntes! csoport tagjai tisztították meg a Szigeti út Pócsmegyer-surányi szakaszát.
Az Irány Surány Fesztivál után a csoport tagjai és alkalmi önkéntesek segítettek az önkormányzat alkalmazottainak a fesztivál helyszínének megtisztításában.

A csoport „Fapados Facebook” néven hirdetőtáblát állított fel a Napsugár téren, hogy az internettel nem rendelkezők is elérjék az információkat. A tagok több önálló akciót indítottak, pl. egyedi szemeteskukákat állítottak jól kiválasztott helyekre, valamint filmesdobozokból könnyen tisztítható köztéri hamutartókat helyeztek ki, hogy ezzel is óvják a környezetet.

A csoport tagjai egymással többnyire a virtuális térben tartják a kapcsolatot, de 2017 szeptemberében csoporttalálkozót szerveztek a feladatok megbeszélésére. Itt határozták el, hogy karácsony előtt Cipősdoboz akciót szerveznek a helyi gyerekeknek, valamint pénzadományt gyűjtenek, hogy abból élelmiszercsomagot vásároljanak helyi rászorulóknak.

A csoport Köszi, önkéntes! díjat alapított, amelyet először 2017 augusztusában, az Irány Surány Fesztiválon osztott ki a különösen aktív tagoknak, valamint junior díjat adott két gyereknek, akik különösen sokat tettek a környezetükért.
A csoport 2017 októberében csatlakozott az Együtt Egymásért Dunakanyar Egyesülethez (EEDE).

A csoport, miután kinőtte magát, saját egyesületet alapított 2019-ben.

E-mail: koszionkentes@gmail.com
Telefon: +36309112980
Facebook oldal: Köszi Önkéntes Csoport

Adataink:

info@eede.hu
Adószám: 18730355-1-13

Dunakanyar Takarékszövetkezet: 64700021-16969359


Facebook oldalunk

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar